aA
Izraelis pirmadienį pranešė uždaręs tarptautinį Gazos oro uostą. "Mes uždarėme oro uostą", paskelbė Izraelio ministro pirmininko Ehudo Barako atstovė spaudai, atsisakiusi suteikti išsamesnės informacijos.
Izraelio saugumo šaltinis pranešė, kad oro uostas buvo uždarytas, kai į jį įsiveržė ginkluota palestiniečių policija, o bagažą tikrinę Izraelio saugumo pareigūnai pasitraukė, "nes baiminosi, kad policija juos nušaus".

Savo pavardės nenorėjęs skelbti šaltinis sakė, kad oro uostas greičiausiai bus atidarytas, kai išvyks policija ir palestiniečiai užtikrins, kad toks incidentas daugiau nebepasikartos.

Atsakydamas į smurto protrūkį, Izraelis Gazos oro uostą buvo uždaręs spalio 8 dieną, tačiau praėjusį ketvirtadienį jį atidarė.

"Tokiais veiksmais siekiama užkirsti kelią laisvam palestiniečių judėjimui kritišku metu", sakė vienas oro uosto pareigūnas, pridūręs, kad bus leidžiama į arabų šalių ligonines gabenti sužeistus palestiniečius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.