aA
Šiaurės Filipinų Kutudo miestelyje per jau tradicinį ritualą, kurio metu yra pakartojamas prieš du tūkstančius metų įvykęs Jėzaus Kristaus nukryžiavimas, 11 filipiniečių savanorių buvo trumpam prikalti prie medinių kryžių.
Šis kasmetinis ritualas vyksta ant nedidelės dulkėto miestelio kalvos, nepaisant šios katalikiškos Azijos šalies vyskupų nepritarimo.

"Pažadėjau tai daryti 15 metų. Dabar jau 14-ieji metai", pareiškė 44 metų Chito Sangalangas (Čitas Sangalangas) žurnalistams. Per ritualą jis buvo maždaug trims minutėms prikaltas prie kryžiaus. Kai į jo rankas ir pėdas buvo kalamos 7,5 cm ilgio vinys, jis vypčiojo iš skausmo.

Ch. Sangalangas sakė, jog dalyvaudamas šiame rituale, jis iš dalies atsidėkoja už motinos išgijimą po tuberkuliozės. Pasak Ch. Sangalango, motina pagijo jau trečiaisiais jo dalyvavimo rituale metais.

Kiti nukryžiavimo dalyviai sakė, kad taip išperka savo nuodėmes. 21 metų jaunuolis sakė jau antrus metus dalyvaująs rituale dėl "rimtos priežasties", kurios jis neatskleidė. Prieš nukryžiavimą jaunuolis išgėrė džino.

Kutudas yra už 80 km į šiaurę nuo sostinės Manilos. Nukryžiavimai Velykų proga miestelyje buvo pradėti rengti 1946 metais.

Kiek anksčiau kaitinant saulei maždaug 100 vyrų dalyvavo eitynėse per Kutudo gatves, plakdami savo nugaras bambukinėmis lazdomis. Šią sceną, kurios metu čiurkšlėmis tryško kraujas, stebėjo tūkstančiai žiūrovų, tarp jų ir užsieniečių.

Pasak policijos, ritualą stebėjo maždaug 5 000 žiūrovų.

"Nuostabu matyti žmones, kurie aukojasi už savo nuodėmes", pareiškė žurnalistams 40-metis amerikietis turistas Rey New (Rėjus Niu).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.