aA
Šimtai buvusio Slovakijos premjero Vladimiro Mečiaro rėmėjų Didįjį penktadienį išėjo į Bratislavos gatves, protestuodami prieš jo sulaikymą.
Pasak "Reuters" korespondento, susirinko apie 2,5 tūkst. žmonių, demonstracija vyko taikiai.

Kai kurie protestuotojai skandavo šūkius, prilygindami vyriausybę nacių Gestapui, kiti nešė plakatus, smerkiančius dabartinę Mikulo Dzurindos vyriausybę.

Paties V. Mečiaro minioje nebuvo. Tačiau keli V. Mečiaro "Judėjimo už demokratinę Slovakiją" (HZDS) lyderiai demonstracijoje sakė emocingas kalbas.

"Likus vos kelioms dienoms iki Jėzaus Kristaus nukryžiavimo metinių, jie įsiveržė į jo namus. Tai buvo valstybinio terorizmo aktas", kalbėjo judėjimo pirmininko pavaduotojas Dušanas Jarjabekas.

Ketvirtadienį V. Mečiaras buvo apkaltintas valdžios įgaliojimų viršijimu ir sukčiavimu, o tai gresia nuo 3 iki 10 metų kalėjimo.

Pateikus kaltinimus, buvęs premjeras netrukus buvo išleistas iš areštinės.

V. Mečiaro politiką Vakarai ilgai laikė pavojinga Slovakijos demokratijai. 1998 metais jis pralaimėjo rinkimus koalicijai, žadėjusiai nenaudoti autoritarinio valdymo būdų, kurti ryšius su Europos Sąjunga ir išaiškinti kelis V. Mečiaro valdymo metų skandalus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.