aA
Šalies vadovas yra tik pasigailėtinas buvęs KGB karininkas", - ši tezė dominavo žinomo Rusijos žmogaus teisių gynėjo ir deputato Sergejaus Kovaliovo kalboje, kurią jis pasakė Prahoje pasibaigusioje tarptautinėje konferencijoje "Forumas-2000".Tai penktadienį pranešė elektroninis laikraštis "lenta.ru".
Vladimir Putin
Vladimir Putin
© Gazeta.ru
Kasmet vykstančią konferenciją globoja Čekijos prezidentas Vaclavas Havelas. Šio forumo tema - globalizavimo problema įvairiose žmogaus veiklos srityse.

"Įsivaizduokite, kad Vokietijos kancleriu tampa SS karininkas. Kas tokiu atveju dėtųsi pasaulyje? Tačiau Vakarų lyderiai ir diplomatai sustojo į eilę, kad galėtų paspausti ranką buvusiam KGB karininkui. Tai dvilypumas, kurio neturėtų būti pasaulyje, gyvenančiame pagal bendras demokratijos taisykles. Tai, mano supratimu, ir sudaro etinį globalizavimo proceso pagrindą", pabrėžė S. Kovaliovas.

"Jūs galite įsivaizduoti, kad anksčiau SS tarnavęs Vokietijos kancleris didžiuodamasis prisimintų savo praeitį? O būtent taip Vladimiras Putinas kalba apie savo tarnybą KGB", tokiais žodžiais savo kalbą baigė Rusijos žmogaus teisių gynėjas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.