aA
Izraelio ministras pirmininkas Ehudas Barakas su kariniais patarėjais ketvirtadienį svarstė planą, kaip visam laikui atskirti palestiniečių savivaldos kontroliuojamas teritorijas, pranešė šaltiniai vyriausybėje.
Aukšto rango palestiniečių pareigūnas pasmerkė idėją, pavadinęs ją "rasistine". Jo teigimu, dėl to žmonės atsidurtų atskirtuose ir ekonomiškai negyvybinguose anklavuose.

Šaltiniai Izraelio vyriausybėje teigė, kad E. Barakas su aukšto rango kariniais patarėjais ir kariuomenės vadais aptarė pasiūlymus dėl "vienašališko atskyrimo". Tolesnis svarstymas numatytas kitą savaitę.

Kai kurie izraeliečiai jau daugelį metų ragina vyriausybę atsitverti nuo palestiniečių gyvenamųjų centrų ir taip atsiriboti nuo problemos, dėl kurios dešimtmečius neslūgsta konfliktas.

Jei po žiauriausių per dešimtmetį Izraelio ir palestiniečių susirėmimų nepavyks pasiekti taikos, pasiūlymo šalininkai gali sulaukti dėmesio.

Pagal planą, iš Vakarų Kranto ir Gazos Ruožo į Izraelį įvažiuojančių žmonių skaičius turėtų būti labai griežtai apribotas, todėl drastiškai susilpnės ekonominiai ryšiai.

Šaltinis vyriausybėje teigė, jog tarp kitų pasiūlymų, kuriuos remia kariniai ir saugumo atstovai, yra ir sienos (tvoros) statyba aplink palestiniečių gyvenamus "lopinėlius", minų laukų kūrimas bei perimetro saugojimas tankais.

"Izraelio kariuomenė, ketindama apsupti palestiniečius iš abiejų pusių, įstums juos į "suvožtinį", teigė šaltinis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.