aA
Socialdemokratas, vienas Socialdemokratinės koalicijos lyderių Vytenis Andriukaitis ragina "Lisco" privatizavimą vykdančias institucijas susilaikyti nuo tolimesnių veiksmų, kol naujoji Vyriausybė ištirs šio sandorio aplinkybes.
Penktadienį Seimo plenarinių posėdžių sekretoriate įregistruotas V.Andriukaičio pateiktas rezoliucijos projektas "Dėl bendrovės "Lietuvos jūrų laivininkystė" ("Lisco") privatizavimo".

Dokumente privatizavimą vykdančioms institucijoms rekomenduojama susilaikyti nuo tolimesnių privatizavimo veiksmų "iki ateisiančioji Vyriausybė ištirs šio sandorio, kuris gali būti kenksmingas šalies nacionaliniams interesams, aplinkybes".

"Lisco" privatizavimo procesas yra perdėtai skubotas ir nepakankamai skaidrus. Yra pavojus, kad šios kompanijos privatizavimas tokiu būdu ir forma, kaip yra vykdomas dabar, pakenks šalies nacionaliniams interesams", teigiama rezoliucijos projekte.

Projektas, jei tam pritartų Seimo Seniūnų sueiga, būtų svarstomas artimiausiame Seimo posėdyje kitą antradienį.

Ketvirtadienį Valstybės turto fondas ir Olandijos bendrovė " B.B. Bredo B.V." pasirašė 75 proc. "Lisco" akcijų pirkimo-pardavimo sutartį. Už bendrovės akcijas bus sumokėta 47,6 mln. JAV dolerių (190,4 mln. litų). Taip pat " Bredo" įsipareigojo iki 2003 metų investuoti į bendrovę ne mažiau kaip 76 mln. dolerių (304 mln. litų).

Susirūpinimą dėl "Lisco" privatizavimo ne kartą yra pareiškęs ir prezidentas Valdas Adamkus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.