aA
Žurnalistas ir rašytojas Stevenas Poole’as savo naujoje knygoje “Trigger Happy: Video Games and the Entertainment Revolution“ skelbia, kad video žaidimai greitai pralenks filmus populiarumu ir taps modernia technologijų amžiaus pasilinksminimų forma.
Žaidėjas
Praėjusiais metais video žaidimų kompiuterių ir programų JAV buvo parduota už 8,9 milijardo dolerių. Kino teatrų kasose žiūrovai paliko tik 7,3 milijardo. 6,6 milijardo dolerių video žaidimų rinkos pajamų gauta vien iš programinės įrangos, mažmeninės prekybos ir interneto vartojimo. Per ateinančius trejus metus žaidimų kompiuterių ir programų pardavimų augimas prognozuojamas iki 17 milijardų. Vidutiniškai vienas vaikas JAV kompiuterinius žaidimus per dieną žaidžia 49 minutes. Tačiau tikrai ne vaikai yra pagrindinai žaidimų mėgėjai - vidutinis žaidėjų amžius yra 28 metai.

Netgi suaugusieji renkasi video žaidimus atsipalaidavimui - tiek vyrai, tiek moterys. “Wall Street Journal” pranešė, kad amerikiečiai trečius metus iš eilės įvardina video žaidimus kaip mėgiamiausią laisvalaikio praleidimo būdą. Jis du kartus viršijo TV žiūrėjimą ir tris kartus - videofilmų nuomą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.