aA
Viena JAV išradėja sukūrė naujos kartos mobilų telefoną, kurį, kaip ji pati tikisi, vartotojai galės drąsiai išmesti. Tai pirmasis pasaulyje telefonas iš popieriaus. Naudotis naujuoju išradimu bus galima visame pasaulyje. Vartotojas, nusipirkęs popierinį telefoną ir išnaudojęs pokalbių limitą, pirkinį gali išmesti į pirmą pasitaikiusią šiukšlių dėžę.
Senovinis telefonas
Išradėjai Randi Altschul idėja popieriniam telefonui kilo išklausius aviakompanijų darbuotojus. Stiuardai ir pilotai skundėsi, kad jų telefonai kitoje šalyje neveikia.

Naująjį išradimą gamins ponios Altscul bendrovė “Dieceland Technologies”. Jis bus labai mažas - 7,6x5 cm. Visos telefono detales, netgi mikroschema, pagamintos iš popieriaus, todėl mažylis bus ypač lengvas. Pradžioje telefonuose bus naudojamos standartinės baterijos, tačiau vėliau ketinama jas pakeisti alternatyviais energijos šaltiniais, kurie vis dar laikomi paslaptyje.

Naujojo mobilaus telefono pasirodymo rinkoje data kol kas nežinoma. Planuojama, jog tai įvyks kitais metais. Randi Altschul per pirmąjį pardavimo mėnesį tikisi parduoti apie 300 milijonų vienetų.

Energingoji išradėja taip pat kuria ir popierinį nešiojamą kompiuterį, kuris turėtų kainuoti apie 10 JAV dolerių (40 litų). Popierinio kompiuterio pagalba naršyti internete galės netgi labai mažai uždirbančios šeimos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.