aA
Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) bei Radijo ir televizijos centro (RTC) vadovai ketvirtadienį pasirašė susitarimą dėl įsiskolinimų apmokėjimo.
Šioje sutartyje yra nurodytas LRT skolų grąžinimo grafikas. Pasirašius šį susitarimą, artimiausiomis dienomis turėtų būti nutrauktas LRT banko sąskaitų areštas Taupomajame banke ir Šiaulių banke.

Panašią sutartį LRT ir RTC buvo pasirašę metų pradžioje, kuomet taip pat buvo areštuota LRT sąskaita.

LRT sąskaita Vilniaus banke šiuo metu yra areštuota dėl įsiskolinimo šilumos tinklams, taigi iš viso dabar yra areštuotos visos trys LRT banko sąskaitos.

Kaip BNS sakė LRT vyriausiasis buhalteris Žilvinas Volčatskas, nutraukus sąskaitų Taupomajame ir Šiaulių banke areštą, bus galima "lengviau atsikvėpti", išmokėti atlyginimus darbuotojams.

LRT banko sąskaitos areštuotos dėl 2,5 mln. skolos programų transliuotojui. Iš viso LRT skolos siekia 15 mln. litų.

Finansinių sunkumų slegiama LRT pagrasino pateikti teisme ieškinį Seimui ir Vyriausybei, reikalaudami atstatyti įstatymu numatytus ir neteisėtai sumažintus praėjusių ir šių metų LRT biudžetus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.