aA
Vilniaus policija nemažins gatvėse dirbančių pareigūnų etatų ir netgi padidino juos.
Atsižvelgiant į didesnius darbo krūvius bei vykdant Policijos departamento kadrų koregavimo programą, praėjusių metų pabaigoje Vilniaus policijoje įvesti papildomi 53 gatvėje dirbančių pareigūnų - viešosios policijos bei kelių patrulių - etatai.

Tai sakoma Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato vyriausiojo komisaro Eriko Kaliačiaus pranešime.

Vilniaus policijos vadovas teigia, kad kalbos apie gatvėse dirbančių policininkų etatų mažinimą klaidina visuomenę, dar labiau apsunkina kylančias problemas ir slopina pagerėjusius policijos ir visuomenės ryšius.

"Sostinės policijos vadovybė supranta, kad sumažėjus valstybės ekonominėms išgalėms, dirbti tenka ypač nepalankiomis sąlygomis, trūkstant būtiniausių finansinių, materialinių ir kitų resursų", rašoma Vilniaus vyriausiojo komisaro pareiškime.

Jame taip pat teigiama, kad sostinės policija ieško būdų, kaip efektyviau užtikrinti nusikaltimų prevenciją, spręsti viešosios tvarkos, piliečių rimties, saugumo problemas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.