aA
Vos apžvelgęs Vilniaus Žvėryno gimnazijos salėje sėdinčius 11 moterų ir 6 vyrus, A.Butkevičius pasidžiaugė, matydamas pažįstamus iš ankstesnių susitikimų veidus.

Seimo narys teigė pastebėjęs, kad kol sėdėjo uždarytas, šalies ekonomika pablogėjo, ir dėl to kalti politikai, Lietuvoje valdžios per daug, ji tik skirsto, ko neturi, kalba apie Europos Sąjungą ir neskiria dėmesio Rytų rinkai.

A.Butkevičius pranešė įsteigęs pilietinės gynybos fondą, kuris kaups lėšas padėti tiems, kurie neišgali pasisamdyti advokato.

"Ką galite pasakyti dėl lėšų skyrimo Lietuvos kariuomenei? Ar žinojote, kad 1991 metų sausio 13-ąją bus žmonių aukų?" - teiravosi įvairaus amžiaus rinkėjai.

A.Butkevičius aiškino esąs už profesionalią kariuomenę. Sausio įvykių išvakarėse jis žinojęs, kad sovietų kariškiai atakuos. Jei tuo metu jis būtų pasirinkęs partizaninį karą - dabar Lietuvoje būtų kaip Čečėnijoje. Todėl remdamasis JAV instituto rekomendacijomis ginant Lietuvos nepriklausomybę jis panaudojęs civilių veiksmus.

Pasiteisinti tuometis Krašto apsaugos departamento vadovas galįs tik tuo, kad kartu su kitais Lietuvos piliečiais prie parlamento tuo metu buvo ir jo paties tėvai.

"Lietuvos rytas"