aA
Tokiu šūkiu šiandien "Karolinos" klube pristatoma labdaringa antinarkotinė akcija, kurios iniciatorius - Vilniaus miesto meras Rolandas.
Šiandien Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos radijas ir televizija kartu su "Karolinos" klubu jaunuomenę kviečia į kelių valandų koncertą, per kurį surinktos lėšos bus skirtos jauniems narkomanams gydyti.

Rugsėjo viduryje Vilniaus miesto meras R.Paksas šūkiu "Veža?.. Sustok! Sustabdyk!" pradėjo akciją prieš narkotikus ir pakvietė prie jos prisidėti Vilniaus jaunimo naktinius klubus.

"Karolinoje" šiandien koncertuos jaunimo muzikos grupės ir atlikėjai: Tomas Augulis, Lukas, Otilija, "Elektra", "Enter T-OP", MAX, "La Vita". Prie akcijos sutiko prisidėti ir vyresnės kartos muzikantai - Janina Miščiukaitė, grupės "Dreams", "Blues Makers", "Road Band" ir "Pelenai".

Akcijos organizatoriui R.Paksui LŽ uždavė keletą klausimų, į kuriuos jis maloniai sutiko atsakyti.

- Kodėl ši akcija buvo surengta būtent rugsėjo spalio mėnesiais?

- Akcijos pradžiai pasirinkta rugsėjo 19-oji. Tai diena, kada Vilniuje buvo surengta tarptautinė konferencija narkotikų ir AIDS prevencijos klausimais. Rengiantis jai, renkant duomenis buvo aiškiai pamatyta, kad ne laikas kurti komisijas - reikia imtis skubių priemonių problemai spręsti.

Kol valstybė neskiria pakankamai lėšų narkomanijos prevencijos programoms, kol jėgos struktūros nepajėgia susidoroti su narkotikų plitimu, pati efektyviausia ir skubiausia priemonė - nepilnamečių švietimas. Tai ir buvo pagrindinis akcijos akcentas.