aA
Vilniaus miesto valdyba šiandien turėtų svarstyti, ar išleisti nemokamų atostogų Seimo nariu tapusį sostinės merą Rolandą Paksą.Vilniaus mero sekretorius Tomas Digrys vakar LŽ teigė, kad šis klausimas į miesto valdybos posėdžio darbotvarkę dar nėra įtrauktas, tačiau jis neatmetė galimybės, kad šiandien R.Pakso išėjimas nemokamų atostogų bus svarstomas kaip papildomas klausimas.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© "Lietuvos žinios"
Šiandien Vilniaus meras, kaip ir kiti 140 į naująjį Seimą išrinkti asmenys, duos priesaiką parlamente ir oficialiai taps tikraisiais Seimo nariais.

Atsistatydins Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministerijos specialistai aiškina, kad šeši į naująjį Seimą išrinkti Vilniaus, Kauno, Palangos, Alytaus, Kelmės bei Kaišiadorių rajonų merai turėtų atsistatydinti iškart po priesaikos davimo. Įstatymai skelbia, kad davę Seimo nario priesaiką tuojau pat turi atsistatydinti į Seimą išrinkti valstybės tarnautojai.

"Merai yra politikai, o įstatymai nenumato, per kiek laiko tokiu pat atveju jie turi atsistatydinti, - LŽ teigė Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministerijos Valstybės tarnybos planavimo skyriaus vedėjas Aleksas Kvietkus. - Tačiau, manau, būtų neetiška kurį laiką vienu metu imti ir Seimo nario, ir parlamentaro atlyginimą".