aA
V.Landsbergio padėjėjai ir patarėjai vakar kraustė per ketverius metus sukauptą turtą. Naujoji V.Landsbergio darbo vieta bus ligšiolinės Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko patalpos. Iš viso - trys kabinetai. Vakar V.Landsbergiui buvo įneštas naujas ir platus darbo stalas, parengta vieta pianinui.
Naujojo Seimo nariai pažintį su darboviete ir būsimaisiais kolegomis vakar vidurdienį pradėjo restorane. Pasivaišinti šampanu po Seimo narių pažymėjimų įteikimo iškilmių naujuosius parlamentarus pakvietęs Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas galėjo ramiau atsikvėpti - Seimo rinkimų maratonas baigėsi. Į naująjį Seimą buvo išrinkti visi 141 parlamentaras.

Tačiau iš salės, kurioje buvo teikiami Seimo narių pažymėjimai, V.Landsbergis išėjo nesulaukęs, kol bus perskaitytas visas naujojo parlamento sąrašas. Nebuvo jo ir restorane.

Konservatorių vadovas vakar šventė 68-ąjį gimtadienį, tačiau jo akyse džiaugsmo nebuvo nematyti. Net ir baisiausiame sapne politikas turbūt nesapnavo, kad teks per savo gimtadienį išsikraustyti iš kabineto ir užleisti jį buvusiam prokurorui A.Paulauskui.

Naujoji V.Landsbergio darbo vieta bus ligšiolinės Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko patalpos. Iš viso - trys kabinetai. Čia jis dirbo ir po 1992 metų Seimo rinkimų, kai Seimo vadovo kabinetą reikėjo užleisti tuometiniam LDDP lyderiui Algirdui Brazauskui.

"Lietuvos rytas"