aA
Kauno apygardos prokuratūra baigė tirti ir teismui perdavė Kauno rajono gyventojo Petro Arciškevičiaus baudžiamąją bylą, kurioje jis kaltinamas neteisėtai pardavęs pistoletą bendrovės "Senukai" apsaugos darbuotojui, šiuo pistoletu vėliau nužudžiusiam keturis savo bendradarbius.
P. Arciškevičius kaltinamas neteisėtu šaunamojo ginklo įgijimu, nešiojimu, laikymu ir realizavimu. Kaltinamasis prisipažįsta, kad Vokietijoje pagamintą pistoletą "Erma-Werke" už 1 tūkst. litų pardavė Vladimirui Vladimirovui.

Kaip įtariama, V. Vladimirovas rugpjūčio 11 dieną nužudė 4 savo bendradarbius, kad pagrobtų jų ginklus.

Pistoletas "Erma-Werke" per kratą buvo rastas V. Vladimirovo įrengtoje slėptuvėje sandėliuke Aušros gatvėje.

51-erių metų P. Arciškevičius pareigūnams teigė, kad ginklą už 200 JAV dolerių įsigijo 1991 metais iš rusų kariškio. Ginklą V. Vladimirui jis pardavė 1999 metų pabaigoje arba šių metų pradžioje. Pasak kaltinamojo, turėdamas ginklą, jo nenaudojo, o laikė namuose ir, nepavykus legalizuoti, nusprendė parduoti.

P. Arciškevičius teigia nežinojęs, kokiam tikslui 22 kalibro ginklą pirko V. Vladimirovas.

Kauno rajone gyvenantis P. Arciškevičius anksčiau nebuvo teistas, pastaruoju metu jis niekur nedirbo.

Už neteisėtą ginklo įgijimą, laikymą ir realizavimą jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki 5 metų arba bauda. Baudžiamąją bylą nagrinės Kauno miesto apylinkės teismas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.