aA
Šiemet jauni amerikiečiai mylėjosi dažniausiai, o japonai - rečiausiai, paskelbė tyrimą visame pasaulyje atlikusi britų kompanija "SSL International", gaminanti prezervatyvus "Durex".
Be to, paaiškėjo, kad amerikiečiai anksčiausiai praranda nekaltybę, tačiau daugiausiai seksualinių partnerių, jų pačių žodžiais, turi prancūzai.

"Vidutiniškai žmonės mylisi 96 kartus per metus. Amerikiečiai tvirtina, kad mylisi 132 kartus. Rusai mylisi 122 kartus per metus, prancūzai - 121, graikai - 115", paskelbė kompanija, apklaususi 18 tūkst. žmonių, kurių amžius buvo 16-25 metai.

Tuo tarpu jauni japonai seksu užsiima tik 37 kartus per metus. Kiti "autsaideriai" yra malaiziečiai (62 kartai per metus) ir kinai (69).

Dauguma olandų papasakojo, kad apie seksą sužinojo iš savo motinų, o amerikiečiai sakė tokias žinias gavę iš tėvų. Daugumai italų apie seksą papasakoja jų broliai ar seserys, o daugumai prancūzų - meilės žaidimų partneriai.

JAV paaugliai lytinį gyvenimą pradeda anksčiausiai - vidutiniškai nuo 16,4 metų. Brazilai seksą išbando būdami 16,5 metų, o prancūzai nekaltybę praranda būdami 16,8 metų.

Be to, prancūzai tvirtino, kad turėjo vidutiniškai po 16,7 seksualinio partnerio. Graikai prisipažino turėję vidutiniškai po 15 partnerių, brazilai - po 12,5, o amerikiečiai - po 11,8.

Indai pasirodė esą ištikimiausi savo partneriams - 82 proc. jų teigė, kad mylėjosi tik su vienu asmeniu.

61 proc. 16-20 metų amžiaus ir 52 proc. 21-24 metų amžiaus žmonių kontracepcijai dažniausiai naudoja prezervatyvus. 13 proc. apklaustųjų sakė, kad niekaip nesisaugo, o aštuoni proc. tvirtino, kad pasikliauja natūraliais kontracepcijos metodais.

Tyrimas taip pat parodė, kad dauguma vyrų seksualiausiomis įžymybėmis laiko amerikietes žvaigždes Madonną (Madoną) ir Jennifer Lopez (Dženifer Lopes). Antrojoje vietoje liko supermanekenė Cindy Crawford (Sindi Kroford) ir aktorė Demi Moore (Demi Mur), trečiojoje - "graži moteris" ("Pretty Woman") Julia Roberts (Džulija Roberts).

Mažiausiai geidžiamos yra "Titaniko" (Titanic) žvaigždė Kate Winslet (Keit Vinslet), buvusi "Spice Girls" narė Geri Haliwell (Geri Halivel) ir tenisininkė Steffi Graf (Štefi Graf).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.