aA
Oficialiais duomenimis, Ugandos šiaurėje toliau plinta Ebolos epidemija. Mirtinu virusu jau yra užsikrėtę mažiausiai 83 žmonės, informavo Ugandos sveikatos ministerija. 35 pacientai nuo ligos mirė. Pagalbos organizacijos iš Gulu regiono, kuriame yra išplitęs virusas, atšaukė savo personalą.
Nuo pirmadienio Gulu regione užregistruota 10, o Kitgume - 2 nauji atvejai, sakė vyriausybės atstovas. Ministerija paneigė pranešimus, kad iki šiol nuo Ebolos viruso mirė 37 žmonės.

Virusu užsikrėtę žmonės nukraujuoja ir miršta didelėse kančiose. Nuo šios ligos nėra nei skiepų, nei vaistų. Pasaulio sveikatos organizacijos (WHO) ekspertai ir Ugandos sveikatos ministerija Gulu mieste įrengė izoliatorius. Čia uždarytos mokyklos.

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas (IKRK) ir viena katalikiška pagalbos oganizacija iš JAV atšaukė iš Kampalos savo darbuotojus. Toks nurodymas galios tol, kol bus išanalizuota padėtis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.