aA
Antradienį bendrovė NEC pristatė naują nešiojamą kompiuterį, kuris, pasak kūrėjų, dirbs vieną kartą įkrovus baterijas dirbs 11 valandų. Kompiuteryje bus bendrovės “Transmeta” procesorius “Crusoe TM5600”, stipriai sumažinantis energijos sąnaudas.
NEC kompiuterio skystųjų kristalų ekranas (LCD) taip pat sunaudoja mažiau energijos. Kompiuterio energijos šaltinis bus didelės talpos ličio polimerų baterija.

Dėl šių trijų komponentų, naujasis kompiuteris galės dirbti ilgiau už kitus kompiuterius, kuriuose naudojami “Intel” ar AMD procesoriais.

LCD ekranas yra 26 cm įstrižainės, o maksimali skiriamoji geba – 800 X 600 taškų. Taip pat kompiuteris turės 128 MB atmintinės ir 20 GB talpos diskinį kaupiklį. Kompiuteris sveria 1.4 Kg, o jo matmenys: 26.4 X 21.1 X 2.7 cm.

Preliminari kompiuterio kaina - 2300 JAV dolerių (9200 Lt).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.