aA
Krašto apsaugos viceministras Romas Kilikauskas antradienį pareiškė atsistatydinąs iš savo pareigų. Pareiškime Vyriausybės vadovui ir krašto apsaugos ministrui R. Kilikauskas reiškia padėką už suteiktą progą "prisidėti prie Lietuvos kariuomenės atkūrimo ir jos paruošimo NATO narystei darbų".
Atsistatydinimo priežastys pareiškime, kurio kopiją gavo agentūra BNS, nenurodomos. Interviu BNS viceministras paaiškino, kad pagrindinis jo motyvas atsistatydinti buvo "demokratijos principai".

"Naujoji Vyriausybė privalo turėti laisvas rankas burti naują komandą. Jeigu naujoji Vyriausybė norės, kad aš vėl dirbčiau, telefoną žino", sakė R. Kilikauskas.

Jau kurį laiką yra susidariusi įtampa santykiuose tarp R. Kilikausko ir centristų lyderio, vieno iš Vyriausybę formuosiančios Naujosios politikos koalicijos sutarties signataro Romualdo Ozolo.

Pastarasis kaltino KAM Antrąjį (karinės žvalgybos) departamentą neva organizavus jo sekimą, o R.Kilikauskui kategoriškai tai paneigus - nusiuntė jam laišką, kuriame galima įžvelgti užuominų, jog karininkui derėtų nusišauti.

Atsistatydinimo pareiškime R. Kilikauskas reiškia viltį, kad naujoji Vyriausybė ir Krašto apsaugo vadovybė tęs Lietuvos kariuomenės dabar vykdomas reformas, kurios užtikrins Lietuvai pakvietimą stoti į NATO ne vėliau kaip kitame plėtros etape 2002 metais.

R. Kilikauskas taip pat užtikrina, kad ras "galimybes toliau dirbti Lietuvos labui ir remti Lietuvos narystės NATO iniciatyvas Lietuvoje ir užsienyje".

R. Kilikauskas BNS sakė, kad jo apsisprendimas dirbti naujojoje Vyriausybėje priklausys nuo daugelio aspektų - ar naujasis kabinetas rems integracijos į NATO politiką "ne žodžiais, o darbais, ar vykdys ligšiolinę kariuomenės atkūrimo politiką".

Atsargos pulkininkas R. Kilikauskas, 64-erių, Lietuvos krašto apsaugos viceministru dirbo nuo 1999 metų rugpjūčio 25 dienos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.