aA
Seimo kanclerio Jurgio Razmos pažadai, kad dėl heroino vartojimo įkliuvusi jo septyniolikmetė duktė Agnė padės policijai nustatyti narkotikų platintojus, pasirodė nieko verti.
Baudžiamąją bylą, kuri buvo iškelta po to, kai vienas narkotikų vartotojas netikėtai mirė, teko nutraukti. Tai buvo padaryta ir dėl to, jog A.Razmaitė atsisakė kai kurių anksčiau policijos pareigūnams duotų parodymų.

Palangos policija nutarė A.Razmaitę už heroino vartojimą nubausti administracine tvarka. Už narkotikų vartojimą Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą nuo 700 iki tūkstančio litų arba areštą iki 30 parų.

J.Razmos duktė pilnametystės sulauks tik šių metų gruodžio pradžioje. Dabar ji mokosi sostinės Gabijos gimnazijos baigiamojoje klasėje ir savo pragyvenimo šaltinio neturi. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad tokiu atveju bauda išieškoma iš nepilnamečio tėvų.

Nutarimas skirti baudą buvo priimtas nutraukus rugpjūčio 7 dieną iškeltą baudžiamąją bylą. Joje du kartus už chuliganizmą ir vagystes teistas 23 metų palangiškis Džeraldas Sermontis buvo įtariamas narkotinių medžiagų įgijimu, laikymu ir platinimu. Byla buvo iškelta po to, kai nuo per didelės heroino dozės liepos 31 dieną mirė septyniolikmetis įtariamojo brolis Marius Sermontis.

Nuo narkotikų žuvusio jaunuolio mirtis šalyje turėjo didelį atgarsį, nes paaiškėjo, kad tą vakarą su broliais Sermončiais heroiną į veną leidosi ir aukšto valstybės pareigūno duktė. Kartu su A.Razmaite už narkotikų vartojimą administracinėn atsakomybėn patraukti palangiškiai Dž.Sermontis, devyniolikmečiai Ernestas Mickeliūnas ir Simas Makčinskas bei 17 metų vilnietis Šarūnas Jankauskas.

Kai "Lietuvos rytas" pranešė apie A.Razmaitės ryšius su mirusiu jaunuoliu, J.Razma tą pačią dieną Seime surengė spaudos konferenciją. Jos metu politikas užsiminė netgi apie galimą savo atsistatydinimą iš Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatoriai) vykdomojo sekretoriaus pareigų. J.Razma pažadėjo, kad duktė padės policijos pareigūnams ištirti šį įvykį ir nustatyti narkotikų platintojus.

Tačiau šį įvykį tyrę kurorto policijos pareigūnai sakė, kad bylą teko nutraukti ir dėl to, kad kai kurių policijos pareigūnams duotų savo parodymų A.Razmaitė vėliau atsisakė. Visa kaltė dėl narkotikų įsigijimo ir platinimo buvo suversta mirusiam M.Sermončiui. Po to, kai pagrindinė liudytoja atsisakė dalies anksčiau duotų parodymų, pareigūnams tapo neįmanoma nustatyti heroino platinimo šaltinio.

Pasikeitusias savo pasakojimo detales Agnė paaiškino tuo, kad pirmuosius parodymus ji davė dar veikiama narkotikų ir ištikta šoko dėl Mariaus mirties.

"Lietuvos rytas"