aA
Tikriausiai daugiau negu 20 žmonių žuvo per audras ir potvynius Šiaurės Italijoje ir Šveicarijoje.
Oficialiais duomenimis, iki pirmadienio popietės Italijos šiaurinėje dalyje žuvo dešimt žmonių ir dar dešimt buvo laikomi dingusiais.

Iš Šveicarijos Valė kantono pranešama apie du žuvusius, nors Gondo kaimelyje po purvo ir akmenų nuošliauža tikriausiai yra palaidota 11 žmonių.

Meteorologai tik antradieniui prognozuoja kiek geresnį orą.

Pusiau palaidotame Gondo kaimelyje gelbėtojai pirmadienį, praėjus daugiau negu dviem paroms po to, kai didžiulė nuošliauža jame nugriovė mažiausiai aštuonis namus, išgirdo pagalbos besišaukiančią moterį. Nors jau nustatyta, kur ji yra, tačiau jos dar nepavyko išgelbėti. Griuvėsiuose buvo rastas kitos žuvusios moters kūnas. Šiame pasienio kaimelyje dar 11 žmonių yra laikomi dingusiais.

Smarkios liūtys nuo likusios Šveicarijos dalies atkirto visą Valė kantoną.

Tuo tarpu Italijos valdžia jau kalba, kad šiaurės regionus užklupo didžiausias potvynis nuo 1994 metų, kai žuvo beveik 70 žmonių. Pjemonto srityje žmonės pirmadienį masiškai pirko būtiniausias maisto prekes, milijoninis Turino miestas buvo beveik visiškai atkirstas nuo išorinio pasaulio, sustojo gamyba čia esančiose "Fiat" gamyklose, buvo uždarytas oro uostas, nutrauktas geležinkelių eismas.

Italijos valdžia pirmadienį galvojo Pjemonte ir labiausiai nuo potvynių nukentėjusiame Aostos Slėnyje paskelbti nepaprastąją padėtį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.