aA
Dr.Dre prisijungė prie "Metallica" teisminėje byloje prieš "Napster", skaitmeninę muzikos parsisiuntimo programą, kuri, manoma, suteikia galimybę neribotam muzikos kūrinių piratavimui.
Kaip praneša "Reuters", hip-hopo legendos advokatai nusiuntė įspėjamąjį laišką "Napster", kuriame reikalaujama iki penktadienio iš programos duomenų bazės internete pašalinti visas Dr.Dre kūrinių MP3 formato bylas.

Praeitą savaitę "Metallica" tapo pirmaisiais muzikos industrijos atstovais, iškėlusiais bylą kompanijai "Napster". Interneto vartotojai, besinaudojantys "Napster" programine įranga, gali parsiųsti norimus kūrinius ir į savo, ir į kitų muzikos duomenų bazėje užsiregistravusių narių kompiuterių kietuosius diskus, t.y. "Napster" technologija suteikia galimybę dviem vartotojams dalintis muzikinėmis bylomis

Kadangi muzika faktiškai nėra saugoma "Napster" kompiuteriuose, tai kompanija teigia, kad ji iš tikrųjų nekontroliuoja kaip ir kam ši muzika yra naudojama, todėl negali būti kaltinama piratavimu.

"Metallica" iškėlė bylą ir trim JAV universitetams, kurie leidžia savo studentams naudotis "Napster" programine įranga. Advokatas Howardas Kingas, atstovaujantis tiek Dr.Dre, tiek ir "Metallica" teigia, kad nors ir hip-hopo atlikėjo kūriniai bus pašalinti iš muzikos duomenų bazės, tačiau byla vis tiek bus iškelta.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.