aA
Prezidentas Valdas Adamkus šią savaitę šaukią pirmąjį naujojo Seimo posėdį. Kaip BNS sakė prezidento patarėjas, Prezidentūros Teisės departamento vadovas Armanas Abramavičius, prieš pirmadienį išvykdamas oficialaus vizito į Norvegiją, V. Adamkus pasirašė dekretą, kuriuo naujasis Seimas į savo pirmąjį posėdį šaukiamas ketvirtadienį, spalio 19 dieną, 12 valandą.
Dekretas pasirašytas, kai sekmadienį Vyriausioji rinkimų komisija paskelbė oficialius spalio 8 dieną įvykusių Seimo rinkimų rezultatus.

Sekmadienio pavakarę V. Adamkus savo rezidencijoje Turniškėse susitiko su valdančiąją koaliciją sudariusių Lietuvos liberalų sąjungos ir Naujosios sąjungos (socialliberalų) lyderiais Rolandu Paksu ir Artūru Paulausku.

Kaip BNS sakė prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė, Lietuvos vadovas domėjosi, kaip liberalams ir socialliberalams sekasi formuoti naująsias Seimo ir Vyriausybės vadovybes.

R. Paksas ir A. Paulauskas su prezidentu aptarė kandidatus į ministrus, tačiau, pasak atstovės spaudai, "kol kas sutarta konkrečių pavardžių neminėti".

LLS, NS bei kartu su jomis Naujosios politikos koaliciją pasirašiusios Centro sąjunga ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjunga kartu Seime turi 67 vietas.

Pagal šių partijų susitarimą, LLS tenka ministro pirmininko postas bei septynių ministerijų portfeliai, NS - Seimo pirmininko pareigos bei 6 ministerijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.