aA
Rusijos užsienio reikalų ministerija apkaltino Latvijos valdžią persekiojant buvusius sovietinių specialiųjų tarnybų bendradarbius, gyvenančius šalyje.
Rusijos URM spaudos ir informacijos departamentas trečiadienį paskelbė pareiškimą, kuriame pažymima, kad neseniai Latvijoje mirė 80 metų valstybės saugumo veteranas V. Kirsanovas, kuriam buvo pateiktas "Latvijos valdžios pamėgtas kaltinimas genocidu".

URM pranešime teigiama, kad V. Kirsanovas tapo "antra panašių politinių procesų Latvijoje auka".

"Paskelbusi teisinės demokratinės valstybės sukūrimo kursą, oficialioji Ryga iš tikrųjų persekioja senus ligotus žmones", sakoma ministerijos dokumente.

Jame taip pat pažymima, kad Latvijos valdžia yra "kurčia Rusijos raginimams parodyti paprastą žmogiškumą ir nutraukti teisminį persekiojimą pagal išgalvotus kaltinimus".

Drauge ironiškai pastebima, kad, "pasirodo, humanizmo sąvoka Latvijos valdžiai nėra tokia svetima". "Tikriausiai tokio jausmo vedama, jie nori suteikti galimybę garbingai savo amžių tolimoje Australijoje nugyventi nacių nusikaltėliui Kalėjui", mano Rusijos URM.

Ministerija nurodo, kad Kalėjo sąžinę slegia "tūkstančių sušaudytų žmonių gyvybė", tačiau reikalauti ji išdavimo teismui "Latvijos valdžia tikrai neskuba".

"Mažų mažiausiai tai yra keistas pasirenkamasis humanizmas", sakoma Rusijos URM informacijos ir spaudos departamento pareiškime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.