aA
Česlovas Juršėnas A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos vienas lyderių

Kol kas nei vienas socialliberalas neperviliotas, taigi ir kalbos apie tai dar gerokai per ankstyvos. Kadangi nei liberalai, nei socialliberalai nenori, kad Vyriausybę formuotų visos didžiausio žmonių pasitikėjimo sulaukusios parlamentinės partijos, tai mes būsime opozicijoje. Šioje Seimo kadencijoje mes parodėme, kad mokame dirbti konstruktyviai, o kadangi dabar mūsų daugiau, tai mums bus lengviau.

Mes dirbsime tiksliai pagal Konstituciją ir Seimo statutą. Tegul liberalai ir socialliberalai atmintinai išmoksta Konstituciją bei Statutą ir tegul elgiasi pagal juos ir jokių problemų nebus. Jau pirmieji mūsų veiksmai rodo gerą mūsų nusiteikimą.

Surinkome parašus, reikalingus inicijuoti trijų įstatymų pataisoms, kad minimalus neapmokestinamas minimumas būtų padidintas iki 320 litų, pridėtinės vertės mokestis už šildymą sumažintas nuo 18 procentų iki 9 procentų bei išsaugota valstybės kontrolė strateginiuose objektuose.

Visi šie dalykai yra minimi arba liberalų arba socialliberalų programose, taigi mes padedame valdančiajai koalicijai - mūsų siūlymai šiuo atveju sutampa.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

LDDP jau atakuoja liberalų ir socialliberalų koaliciją

Tai komentuoja:

Gintaras Steponavičius Liberalų sąjungos atstovas

Egidijus Vareikis Modernusis krikdemas, išrinktas į Seimą Naujosios sąjungos

Veidas