aA
Nuo Vyriausybės formavimo nustumta Algirdo Brazausko socialdemokratinė koalicija negali susitaikyti su pralaimėjimu. Lietuvos demokratinės darbo partijos lyderiai iš Artūro Paulausko vadovaujamos Naujosios sąjungos stengiasi pervilioti buvusius LDD partijos narius, taip pat reikalauja sau postų Vyriausybėje.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

A.Brazausko socialdemokratinė koalicija savaitgalį taip pat nusprendė teikti LDDP pirmininko Česlovo Juršėno kandidatūrą į Seimo pirmininkus.

Pirmuoju išbandymu Naujosios politikos koalicijai taps LDDP ir socialdemokratų teikiami svarstyti trys įstatymų projektai dėl minimalaus neapmokestinamo minimumo didinimo iki 320-ies Lt, dėl PVM už šildymą sumažinimo nuo 18 iki 9 proc. ir dėl valstybės valdymo išlaikymo strateginėse įmonėse.

LDDP lyderiai teigia, kad tuo jie nori priversti liberalus ir socialliberalus vykdyti rinkimų pažadus.

Tai komentuoja:

Gintaras Steponavičius Liberalų sąjungos atstovas

Česlovas Juršėnas A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos vienas lyderių

Egidijus Vareikis Modernusis krikdemas, išrinktas į Seimą Naujosios sąjungos

Veidas