aA
Pagėgių pasienio policijos rinktinės Kybartų užkardos pasieniečiai trečiadienio vakarą gavo oficialų Migracijos departamento prie VRM leidimą 8 Grozno gyventojams laikinai likti Lietuvos teritorijoje.
2 vyrai, 2 moterys ir 4 nepilnamečiai iš Grozno apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, kol bus priimtas sprendimas dėl laikino teritorinio prieglobsčio suteikimo Lietuvoje, pranešė Pasienio policijos departamentas.

Jei Migracijos departamentas suteiks laikiną teritorinį prieglobstį, jie bus perkelti į Pabėgėlių priėmimo centrą Rukloje. Jeigu laikinas teritorinis prieglobstis nebus suteiktas, Grozno gyventojai bus išsiųsti iš šalies.

8 vizų neturėjusius Grozno gyventojus iš traukinio Kaliningradas-Maskva pasieniečiai išlaipino antradienį. Traukinys vyko iš Kaliningrado.

Netrukus išlaipintieji pasiprašė pabėgėlio statuso.

Išlaipintieji Grozno gyventojai turėjo laikinus Rusijos piliečių pasus, kuriuose tautybė nenurodyta.

Vasario viduryje Lietuvos pasieniečiai į Baltarusiją sugrąžino du Čečėnijos gyventojus, kurie Vilniuje iššoko iš traukinio, iš Maskvos vykusio į Kaliningradą. Du vyrai pasienio pareigūnams teigė, kad Lietuvoje norėtų užsiimti verslu.

Lietuvos vizų neturėję čečėnai neturėjo teisės išlipti Vilniuje, todėl buvo grąžinti į Baltarusiją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.