aA
Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis įspėja Vyriausybę ir prezidentą dėl galimų Rusijos ultimatumų. Tokį įspėjimą Seimo pirmininkas paskelbė po to, kai Rusijos laikraščiuose buvo paskelbtos publikacijos, neva V. Landsbergis tarpininkavo ginklais aprūpinant čečėnų kovotojus.
Smolensko laikraščiuose paskelbtose anoniminėse publikacijose prisiminta istorija paie Lietuvos firmos "Skalmantas" Čečėnijai parduotą karinę aprangą ir amuniciją. Pasak autoriaus, nepasirašiusio straipsnio, su šiuo sandėriu, kurį pasirašė Čečėnijos prezidentas Aslanas Maschadovas ir čečėnų karo lauko vadas Salamanas Radujevas, susijęs V. Landsbergis.

Seimo pirmininko atstovė šeštadienį išpaltino pranešimą, kad tai "be abejo, yra visiška netiesa".

"Stebina tik anoniminių struktūrų įžūlumas, nors nestebina pasirinktas laikas. Kaip tik laikas parodo, kad šis išpuolis nėra atsitiktinis", teigiama V. Landsbergio atstovės spaudai pranešime.

Anoniminiai rašiniai Rusijos spaudoje pasirodė prieš Seimo rinkimus.

Seimo pirmininkas taip pat siūlo Vidaus reikalų bei Užsienio reikalų ministerijai patikrinti ar egzistuoja Rusijos spaudos publikacijose minimi neva čečėnų pusėje kovojantys asmenys Vytas Plutnikas, Rimas Šakutis, Gitana Poberžytė bei Venas Stoškus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.