aA
Libano "Hisbollah" organizacija sekmadienį paskelbė paėmusi į nelaisvę Izraelio pulkininką.
"Hisbollah" lyderis Hasanas Nasralachas (Hassan Nasrallah) sostinėje Beirute per spaudos konferenciją pareiškė, kad islamo pasipriešinimo judėjimas atliko unikalią operaciją, per kurią buvo pagrobtas Izraelio saugumo sistemoje dirbantis izraelietis pulkininkas. Daugiau informacijos nebuvo paskelbta. Anot "Hisbollah" vadovo, jei Izraelis nori daugiau informacijos, tegul jos pats ir ieško.

Izraelio armijos atstovas sekmadienį į tarptautinės žiniasklaidos užklausimą atsakė apie pagrobimą kol kas nieko nežinąs.

Libano "Hisbollah" praėjusią savaitę pagrobė tris Izraelio kareivius ir taip išprovokavo Izraelio karinius smūgius, į kuriuos atsakė taip pat karine jėga. Nuo to laiko abi pusės laido grasinimus į viena kitai.

Tuo tarpu arabų valstybių lyderiai ėmė ruoštis pirmadienį įvyksiančiam kriziniam Artimųjų Rytų viršūnių susitikimui, kurio užduotis - sustabdyti antiizraelietišką smurtą palestiniečių autonomijos srityse.

Jordanijos karalius Abdula (Abdullah) šeštadienį pradėjo dviejų dienų vizitą Saudo Arabijoje. Anot vyriausybinių šaltinių, į Saudo Arabiją laukiama atvykstant ir daugiau įtakingiausių arabų politikų. Sirijoje prezidentas Bašaras el Asadas (Bashar al Assad) susitiko su Bahreino emyru šeichu Hamadu (Hammad).

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.