aA
Sekmadienį balsuodamas parlamento rinkimuose, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė esąs tikras savo pergale, atmetė opozicijos boikotą ir sukritikavo Vakarus, praneša Reuters-ELTA.
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka
"Dabar pažiūrėsim, kokia bus Vakarų stebėtojų reakcija ir kokią priežastį jie ras nepripažinti rinkimų rezultatų", - Minsko priemiestyje vienoje iš balsavimo apylinkių žurnalistams pareiškė A.Lukašenka. "Esu paprasčiausiai tikras, kad balsuoti ateis daugiau kaip 70 proc. rinkėjų ir tai bus mūsų pergalė".

Prieš rinkimus paaiškėjo, kad Vakarų valstybės veikiausiai nepripažins jų rezultatų, abejodamos dėl balsavimo demokratiškumo ir laikydamos jį generaline repeticija prieš kitais metais numatytus surengti prezidento rinkimus.

Negausi Baltarusijos opozicija atsisakė dalyvauti rinkimuose, teigdama, kad parlamentas neturi jokių reikšmingesnių galių bei skųsdamasi, kad jai nebuvo leista lygiomis teisėmis naudotis valstybine žiniasklaida.

Apklausos prognozuoja, kad A.Lukašenkai lojalūs kandidatai turėtų laimėti apie 60 proc. iš 110 Atstovų rūmų - parlamento žemųjų rūmų - mandatų. Į juos pretenduoja iš viso 550 kandidatų, iš kurių apie 80 proc. atrinko pats prezidentas.

Sekmadienį A.Lukašenka pakartojo kaltinimus, esą Baltarusijos opozicija yra parsidavusi Vakarams, ir pareiškė, jog jo priešininkai neturi jokių šansų kitais metais laimėti prezidento rinkimų.

"Jau šiandien galiu pasakyti, kad opozicija tų rinkimų nelaimės. Žmonės neleis jai net priartėti prie valdžios", - sakė A.Lukašenka. Jo nuomone, nepripažinę parlamento rinkimų rezultatų, Vakarai pakenks savo pačių įvaizdžiui ir tik dar kartą pademonstruos, jog Baltarusijai taiko dvigubus standartus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.