aA
Žibartas Jackūnas Kadenciją baigiančio Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas

Pirmiausia, nepritariu Naujosios sąjungos (socialliberalų) nuolatiniam mėginimui supriešinti mūsų prioritetinius siekius - švietimo ir mokslo reformą bei krašto gynybą ir integraciją į NATO. Tokios kalbos yra pavojingos Lietuvos saugumui.

Na, o socialliberalų galimą kandidatą į švietimo ir mokslo ministrus arba Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros pirmininkus R.Pavilionį pažįstu dar nuo tų laikų, kai mes kartu studijavome aspirantūroje. Jis yra labai gabus, išsilavinęs, intelektualus žmogus, mokantis užsienio kalbų. Bet, deja, jo asmenyje pastaruoju metus vis daugiau prasiveržia politiko temperamentas, užgožiantis mokslininko pradą, rektoriaus asmenį.

O ir nežinau, kaip R.Pavilioniui seksis ministrauti ar vadovauti komitetui, žinant, kad jis neitin aktyviai dalyvavo rengiant ir įgyvendinant švietimo bei aukštojo mokslo reformą. Nemanau, kad jis iš karto galės konceptualiai tęsti reformas.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

R.Pavilionis nenori būti eiliniu

Tai komentuoja:

Rolandas Pavilionis Vilniaus universiteto rektorius, socialliberalas

Rimantas Vaitkus Mokslo ir studijų departamento Studijų skyriaus vedėjas, socialdemokratas

Veidas