aA
“Sun Microsystems” išleido naują interneto programavimo kalbos versiją - “Java Embedded Server 2.0”. Ši programavimo kalba skirta centrinėms tarnybinėms stotims, per kurias prie interneto jungiasi namų kompiuteriai.
Ši nauja “Java” programavimo kalbos versija pritaikyta dirbti “gateway” tarnybinėse stotyse, kurios gali atlikti tokias funkcijas, kaip valdyti namų apšvietimą, groti muziką iš interneto ar palaikyti tinklalapius.

Didžiausias “Java Embedded Server” 2.0 versijos pranašumas yra visiškas suderinamumas su “Open Services Gateway Initiative” (OSGI) standartais. OSGI palengvina programinės įrangos kūrėjų, elektroninių įrenginių gamintojų ir interneto paslaugų tiekėjų naudojimąsi “gateway” tarnybinėmis stotimis. Į OSGI grupę įeina: “Sun Microsystems”, “Cisco Systems”, “Whirlpool”, IBM, “Verizon Communications”, “Nokia”, “Motorola”, “Oracle”, “Ericsson” ir “Echelon” bendrovės.

“Java” yra pritaikyta bet kokiam kompiuteriui, nepriklausomai nuo tokių įrangos faktorių, kaip procesoriaus tipas.

“Java Embedded Server 2.0” programuotojams bus galima nemokamai atsisiųsti iš interneto, kartu su programų paketu. Bet komerciniai vartotojai turės mokėti už programos licencijavimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.