aA
Dėl paaštrėjusios padėties ir nesiliaujančio smurto tarp Izraelio ginkluotųjų pajėgų ir palestiniečių Lietuvos Užsienio reikalų ministerija pataria Lietuvos piliečiams laikinai atidėti keliones į Izraelį, Vakarinį Jordano krantą ir Gazą.
Tai penktadienį pranešė URM Spaudos skyrius.

Keliones į Izraelį iš Lietuvos organizuojančioje agentūroje "West Express" informavo BNS, kad žmonės teiraujasi ir domisi Artimųjų Rytų regione kilusiais neramumais, tačiau panikos nėra.

Lapkričio pradžioje į Izraelį vyks daugiau kaip 200 Lietuvos piligrimų grupė, kuri lankys Šventąją žemę. Kol kas nė vienas piligrimas nepranešė, jog atsisako lapkričio 6-13 dienomis vyksiančio šventųjų vietų lankymo.

Ketvirtadienį, reikšdama didelį susirūpinimą dėl užsitęsusio smurto Izraelyje ir Palestinoje, Lietuva prisijungė prie Europos Sąjungos deklaracijos dėl Artimųjų Rytų. Deklaracijoje abi konflikto pusės yra raginamos kuo greičiau imtis priemonių padėties stabilizavimui, užkirsti kelią provokacijoms, o Izraelio ir Palestinos lyderiai kviečiami tęsti dialogą dėl taikos.

Per naujausią smurto bangą, kilusią prieš dvi savaites, Artimuosiuose Rytuose jau žuvo mažiausiai 94 žmonės, daugiausia palestiniečiai ir Izraelio arabai.

Įsiplieskus smurtui tarptautinė bendruomenė stengiasi atgaivinti derybas dėl taikos proceso tarp palestiniečių prezidento Yassero Arafato (Jasiro Arafato) ir Izraelio ministro pirmininko Ehudo Barako.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.