aA
Valstiečių partijos lyderis Ramūnas Karbauskis gaus Seimo pirmininko pavaduotojo postą mainais už keturis partijos parlamentarų balsus Naujosios politikos koalicijai.
Tai BNS patvirtino socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas, kuris pagal ketvirtadienį pasirašytą Naujosios politikos koalicijos sutartį taps Seimo pirmininku.

"Skaičiuojame kiekvieną mandatą ir matome, kad pakankamai nelengva surinkti 71 balsą, kuris lemia pagrindinių sprendimų sėkmę", sakė A. Paulauskas.

Anot jo, su Valstiečių partijos lyderiu R. Karbauskiu preliminariai sutarta, kad keturi į Seimą vienmandatėse apygardose išrinkti partijos atstovai galėtų prisijungti prie socialliberalų, liberalų, centristų ir moderniųjų krikščionių demokratų Naujosios politikos koalicijos.

Keturi valstiečių balsai gali būti lemiami Naujosios politikos koalicijos daugumai, turinčiai, be potencialių sąjungininkų, 68 balsus. Svarbiausiems sprendimams Seime priimti reikia 71 balso.

Mainais už šią paramą R. Karbauskiui pasiūlytas Seimo pirmininko pavaduotojo postas. Pasak A. Paulausko, su Valstiečių partijos lyderiu "kalbėta, kad jį tokia pozicija tenkintų, ir jis galėtų save realizuoti šiame poste".

"Jis pakankamai aiškiai ir labai protingai pasakė: mūsų programa negavo rinkėjų pasitikėjimo, 5 proc. barjero mes neperžengėme, todėl nepretenduojame į žemės ūkio politikos formavimą", apie pokalbį su R. Karbauskiu sakė A. Paulauskas.

A. Paulauskas, prieš dvejus metus vos nelaimėjęs prezidento rinkimų, taip pat patvirtino, kad neatsisako ketinimų siekti prezidento posto rinkimuose po dvejų su puse metų.

Jis pranešė sutaręs su kitu potencialiu kandidatu į Prezidentūrą - būsimuoju premjeru, liberalų lyderiu Rolandu Paksu - kad nė vienas jų savo postų, gautų po Seimo rinkimų, nemėgins išnaudoti kaip tramplino į Prezidentūrą.

"Mes esame sutarę, kad nė vienas savo posto neprojektuosime į prezidento rinkimus. Mes sutarėm tai sąžiningai daryti ir manau, kad ir aš, ir jis šiuos įsipareigojimus vykdysime", sakė A. Paulauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.