aA
Estijos užsienio reikalų ministras Toomas Hendrikas Ilvesas ketvirtadienį prapliupo pykčiu dėl "tuščių kalbų" apie Baltijos valstybių bendradarbiavimą. T.H.Ilvesas pareiškė, jog reiktų pagaliau išvysti šio bendradarbiavimo rezultatus.
Hendrik Tomas Ilves
"Pavargau nuo plepalų apie Baltijos valstybių bendradarbiavimą", pareiškė Estijos užsienio reikalų ministras, atsakinėdamas į parlamentarų klausimus. Pasak T.H.Ilveso, bendras ginkluotės pirkimas ir panašus bendravimas yra teigiamas bendradarbiavimo pavyzdys. Tačiau Estijos užsienio reikalų ministrui atrodo, jog jei į Europos Sąjungą visos Baltijos valstybės būtų priimamos kartu, Estija būtų priversta beprasmiškai laukti, kol Lietuva ir Latvija ją pasivys.

Anot T.H.Ilveso, "Baltijos valstybės" nėra geras prekinis ženklas pasauliui.

Spalio 5 d. Lietuvos Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis Estijos ambasadoriaus Reino Oidekivio paprašė pakomentuoti kitą T.H.Ilveso tezę. Tą kartą T.H.Ilvesas pareiškė, jog Estija yra daugiau Skandinavijos, o ne Baltijos šalis.

R.Oidekivis patikino Seimo pirmininką, kad oficiali Estijos nuostata apie Baltijos šalių bendradarbiavimą nepasikeitė.

T.H.Ilvesas anksčiau yra pareiškęs, kad Lietuvos ir Latvijos politinės nesekmės pernelyg dažnai gadina Estijos reputaciją, kadangi pastaroji užsienyje taip pat laikoma viena iš Baltijos valstybių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.