aA
Panevėžio miesto savivaldybė išsiaiškino, kur miesto gyventojai norėtų įrengti dvi vaizdo kameras, kurios bus nupirktos už pernai paskelbus akciją „2 procentai – sau, artimiesiems, miestui“ surinktas lėšas. Gyventojų sprendimu, vaizdo kameros bus pastatytos Smėlynės ir S.Kerbedžio, Ramygalos, Aukštaičių ir Nemuno gatvių sankryžose, pranešė Panevėžio savivaldybė.
Apsauga, vaizdo kamera
Apsauga, vaizdo kamera
© DELFI
Panevėžio miesto interneto portale surengta apklausa vaizdo kamerų vietoms parinkti sulaukė 1163 panevėžiečių balsų. Iš jų 347 pasisakė už Ramygalos, Aukštaičių ir Nemuno gatvių sankryžą, 292 - Smėlynės ir S.Kerbedžio gatvių sankryžą, 289 - Nepriklausomybės aikštę, 146 - Marijonų gatvės parkelį, 86 - Žemaičių gatvės pradžią.

Už vaizdo kamerų vietas panevėžiečiai galėjo balsuoti ir Ryšių su visuomenės skyriaus telefonu. Sulaukta 4 panevėžiečių skambučių, iš jų trys siūlė vaizdo kameras įrengti Ramygalos, Aukštaičių ir Nemuno gatvių sankryžoje, vienas – Marijonų gatvės parkelyje.

Šios vaizdo kameros bus įrengtos už pernai Savivaldybės ir VPK surengtoje akcijoje „2 procentai – sau, artimiesiems, miestui“, per kurią gyventojai buvo kviečiami skirti dalį pajamų mokesčio vaizdo kameroms mieste įrengti, surinktus 22 tūkst. Lt.

Dar 9 vaizdo stebėjimo kameras, laimėjusi Panevėžio miesto savivaldybės skelbtą konkursą, iki birželio mėnesio įrengs UAB „Elsis biuro sistemos“. Tam iš miesto biudžeto per 5 metus bus skirta 355 tūkst. Lt, iš jų šiemet – 130 tūkst. Lt, ateinančius ketverius – po 56 tūkst. Lt.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.