aA
Dėl futbolo funkcionierių ambicijų iš Vilniaus į Kauną ištremta mūsų nacionalinė rinktinė vėl patyrė žiaurų pralaimėjimą: šešių "bankių" dar nebuvome gavę. Tiesa, mūsiškiai parodė, kad puikiai moka rusų kalbą, ypač keiksmažodžius. Julius Kvedaras kryžkelėje: ar gelbėti krentantį Lietuvos futbolą, ar mauti į krūmus.
Lietuva-Vengrija
Lietuva-Vengrija
© "Lietuvos žinios"
Vėlų trečiadienio vakarą Lietuvos futbolo rinktinė trečią kartą pralošė pasaulio čempionato atrankos turnyre. Pradėję kukliu pralaimėjimu Rumunijoje 0:1, praėjusį šeštadienį mūsiškiai nusileido Gruzijos rinktinei 0:4, o užvakar vengrams lietuviai prapylė net 1:6.

Prieš rungtynes Lietuvos rinktinės treneris Julius Kvedaras bei žaidėjai kalbėjo, kad sieks reabilitacijos žiūrovų akivaizdoje pergalės.

Šalies rinktinės reabilitaciją išvysti gyvai Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto komplekso stadione panoro du tūkstančiai jos gerbėjų. Tačiau jie buvo apvilti. Lietuviai žaidė taip blogai, kaip ir su Gruzija, ir leido vengrams aikštėje išdarinėti ką nori.

Mačas

Jau 4 min. Lietuvos komandą išgelbėjo vartininkas Gytis Padimanskas, atmušdamas Bellos Illeso muštą 11 metrų baudinį. Netrukus nuo vartų linijos kamuolį atmušė lietuvių gynėjai. Vieno įvarčio į mūsiškių vartus turkas teisėjas neįskaitė, užfiksavęs puolėjo prasižengimą prieš mušant.

Todėl jau 24 min. į lietuvių vartus kritęs įvartis buvo visiškai logiškas. Kaip ir per rungtynes su gruzinais, per mačo pirmas 45 minutes šeimininkai praleido du įvarčius.

Beje, pirmame kėlinyje mūsiškiai dar lošė, spaudė varžovus, neblogai atakavo, o Edgaras Jankauskas turėjo net kelias progas įmušti. Deja...

Lietuviai palūžo 62 min., kai Milosas Feheris įmušė savo antrą įvartį mače. 0:3. Po keturių minučių Feheris pasižymėjo trečiąkart per rungtynes. Viskas, lietuviai subyrėjo...

Nelabai ką nudžiugino Oresto Buitkaus įvartis, nes jau kita vengrų ataka vėl buvo rezultatyvi. 1:5. Fiasko. Juliau, o tu žadėjai mums pergalę...

Keiksmai

Neparodę žaidimo mūsiškiai pademonstravo užsienio kalbos mokėjimą. Po nesėkmingų mėginimų atakuoti arba gintis pasipildavo rusiškų keiksmažodžių kruša. O Ivanas (Valdas Ivanauskas - red.), po vienos iš atakų praradęs kamuolį, kaip laukinis žvėris puolė šoninį teisėją: b...! na...! Nedaug trūko, būt vargšelį "nuskynęs", bet laiku sustojo.

Na, o paskutinį tašką mače padėjo antras 11 m baudinys į G.Padimansko vartus. iįkart vartininkas neišgelbėjo. Mačui baigiantis vengrai galėjo padaryti dar kelias "bankes". Fortūna nusišypsojo mums.