aA
Visoje Lietuvoje nuo šiol galios bendra tikybos mokytojo kanoninio siuntimo forma. Šis klausimas apsvarstytas trečiadienį Vilniuje vykusiame Lietuvos vyskupų konferencijos plenariniame posėdyje.
Kanoninis siuntimas, kaip paaiškino Eltai Lietuvos vyskupų konferenijos generalinis sekretorius vyskupas Jonas Boruta, remiantis Šventojo Sosto ir Lietuvos Respublikos sutartimi, yra privalomas dokumentas, kad asmuo galėtų mokykloje dėstyti tikybą. Šio siuntimo netekęs mokytojas automatiškai praranda teisę dėstyti katalikų tikybą. Vyskupai pritarė siūlymui, kad siuntimai būtų išduodami vieneriems metams. Siuntime turi būti nurodoma mokykla, kurioje dirba mokytojas, taip pat klasės, kuriose jis turi teisę dėstyti tikybą. Šie reikalavimai numatyti todėl, kad anaiptol ne visų tikybos mokytojų kvalifikacija yra vienoda.

Vyskupų konferencijos posėdyje aptarta ir tikybos vadovėlių leidyba. Remiantis Šventojo Sosto ir Lietuvos Respublikos sutartimi dėl bendradarbiavimo švietimo ir kultūros srityje, visi Lietuvai leidžiami tikybos vadovėliai, vyskupų nuomone, privalo būti patvirtinti Lietuvos katechetikos centro ekspertų komisijos. Vyskupijų katechetikos centrų leidžiamos knygos gali būti naudojamos kaip pagalbinė metodinė priemonė ir platinamos tik konkrečioje vyskupijoje. Vyskupų konferencijos posėdyje buvo pabrėžta, kad rengiant bet kokius tikybos vadovėlius privaloma laikytis mokymo programos.

Lietuvos vyskupai buvo informuoti, kad Vytauto Didžiojo universiteto Teologijos fakultetas ir Religijų studijų institutas pradeda neakivaizdines studijas. Tai labai aktualu tikybos mokytojams, siekiantiems kelti savo kvalifikaciją. Ateityje bus stengiamasi neakivaizdines studijas organizuoti ir kitose vietose.

Posėdžio metu įsteigtas Eucharistinių kongresų fondas, kuriam perduotos aukotojų lėšos, likusios po Kaune vykusio II Lietuvos eucharistinio kongreso.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.