aA
Virginijus Martišauskas Buvęs liberalas prieš kurį laiką perbėgęs pas centristus

Koalicijos sutartis tikrai negriūva. Šiandien pirmą kartą viešai prakalbome apie sutarties pasirašymą, tačiau mes aptikome joje kai kurių juridinių kabliukų ir tik dėl to, atsisakėme pasirašyti.

Bet dar šįvakar mes vėl sėsime prie derybų stalo. Iki šeštadienio turėtų būti pasirašyta sutartis. Ir visiškai natūralu, kad kiekvienas žmogus kažko nori. Nieko nematau peiktino, kad galbūt ir kažkas iš mūsų nori ministro ar Seimo komiteto vadovo posto. Bet aš asmeniškai nieko nenoriu.

Kita vertus, galiu patikinti, kad šiandien apie kažkokius postus, kurių mes pageidautume, nebuvo jokių kalbų. Joks turgus dėl portfelių nevyksta. Čia tik gandai sklaido, kad mes pareikalavome konkrečių portfelių. Šiandien mes derėjomės tik dėl principų. Ir mūsų nuomonių prieštara su liberalais bei socialliberalais atsirado dėl kitų dalykų.

Tarkime, liberalų atstovas Artūras Zuokas nustebo, kai mes pareiškėme apie ketinimus kartu su trim moderniaisiais krikščionimis demokratais ir Krikščionių demokratų sąjungos pirmininku daktaru Kaziu Bobeliu sudaryti atskirą frakciją.

Jie, matyt, mūsų partijos pirmininko Romualdo Ozolo patikinti, buvo įsitikinę, kad dalis centristų nubėks pas Artūro Paulausko socialliberalus, o dalis pas Rolando Pakso liberalus ir jokios frakcijos nebus. Mūsų pareiškimas apie frakciją juos suerzino.

Mūsų tikrai postais neužkimši. Tarkime, Valstiečių partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis nuėjo pas A.Paulauską, susiderėjo dėl portfelio ir viskas tvarkoje.

Ir tikrai socialliberalams ir liberalams nereikėtų pūstis, kad mūsų balsų jiems neprireiks. Opozicija labai didelė - daugiau kaip pusšimtis Socialdemokratinės koalicijos narių, dar devynetas konservatorių, taigi, kiekvieną žmogų jie turėtų branginti.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Pralaimėję centristai geidžia postų

Tai komentuoja:

Gintaras Šileikis Centristas

Alvydas Medalinskas Liberalas

Veidas