aA
Vėlų ketvirtadienio vakarą Naujosios politikos bloką sudarančios keturios politinės partijos pasirašė koalicijos sutartį, praneša Elta. Po minėtu dokumentu savo parašus padėjo Liberalų sąjungos lyderis Rolandas Paksas, Naujosios sąjungos vadovas Artūras Paulauskas, Centro sąjungos pirmininkas Romualdas Ozolas ir moderniųjų krikdemų vadovas Vytautas Bogušis.
Naujosios sąjungos lyderis A.Paulauskas Eltai sakė, kad ketvirtadienio vakarą koalicijos sutartį pavyko pasirašyti partijų atstovams pratęsus derybas dėl jos projekto.

Anksčiau manyta, kad dėl ambicingų centristų reikalavimų, skirstant aukštus postus, jų pačių dalyvavimo koalicijoje gali būti visiškai atsisakyta.

Pasak A.Paulausko, pasirašytoje Naujosios politikos koalicijos sutartyje yra numatyti partijų bendradarbiavimo principai, prisiimama atsakomybė už Vyriausybės formavimą. Jis taip pat patvirtino, kad aukštų postų, pagal koalicijos sutartį, gali tikėtis ir Centro sąjungos atstovai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.