aA
Po nesėkmingai Lietuvos valstiečių partijai (LVP) susiklosčiusių Seimo rinkimų, partijos lyderis Ramūnas Karbauskis lieka savo poste.
Ketvirtadienį vykusiame išplėstiniame Valstiečių partijos tarybos posėdyje buvo aptariami Seimo rinkimų rezultatai bei svarstoma partijos pirmininko atsistatydinimo pareiškimas.

Kaip žinia, Seimo rinkimuose Valstiečių partija daugiamandatėje apygardoje neįveikė 5 proc. barjero, o vienmandatėse apygardose gavo 4 mandatus. Po tokių rezultatų R. Karbauskis pareiškė pasitraukiąs iš partijos pirmininko posto.

Tačiau, kaip BNS sakė R. Karbauskis, ketvirtadienį partijos taryba vienbalsiai nutarė, kad juo pasitiki ir jis turi toliau vadovauti LVP.

Po nesėkmingų rinkimų iš partijos pirmininko posto nutarė pasitraukti ir Centro sąjungos pirmininkas Romualdas Ozolas, o Algirdas Saudargas paskelbė atsistatydinąs iš Krikščionių demokratų partijos valdybos pirmininko pareigų.

R. Karbauskis teigė, kad partijos taryba rinkimų rezultatus vienmandatėse apygardose įvertino kaip neblogus, o daugiamandatėje - kaip nesėkmingus.

Tarybos posėdyje taip pat buvo aptariamas bendradarbiavimas su būsima valdančiąja "naujosios politikos" koalicija. R. Karbauskio teigimu, taryba pritarė tam, kad keturi į Seimą išrinkti Valstiečių partijos nariai įsijungtų į šią koaliciją.

Keturis atstovus Seime turinti Valstiečių partija antradienį paskelbė, kad parems socialliberalų ir liberalų bloką, turintį 63 mandatus Seime. Neoficialiai teigiama, kad už tai R. Karbauskiui pažadėtas vienas iš penkių Seimo vicepirmininkų postų.

Kartu R. Karbauskis tvirtai teigė, kad Valstiečių partija Vyriausybės formavime ir jos veikloje nedalyvaus.

"Tai yra mūsų pozicija. Tačiau Seimo darbe mes siekiame turėti pozicijas, ir atrodo, mes dėl jų susitarsime", sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.