aA
Savo penkių mėnesių sūnų spardęs ir mušęs vilnietis Valentinas Petrovskis Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu nuteistas kalėti 7 metus.
Šią bausmę jis turės atlikti griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje, praneša ELTA.

Sadistiškas nusikaltimas įvykdytas šių metų kovo 16 dieną. Iš karto po jo V.Petrovskis sulaikytas.

Iškėlus baudžiamąją bylą, jis buvo kaltinamas pasikėsinimu nužudyti savo sūnų Mindaugą Grockį. Tačiau teismas perkvalifikavo V.Petrovskiui inkriminuojamą nusikaltimą į sunkų kūno sužalojimą, pavojingą mažamečio gyvybei.

28 metų vyras mažąjį Mindaugą mušė rankomis ir spardė keliu savo sugyventinės Virginijos Grockienės namuose. Kai motina atvežė kūdikį į Vilniaus universiteto ligoninę "Santariškių klinikos", medikai diagnozavo daugybinius kūno sumušimus, galvos traumą ir kaukolės lūžį.

V.Petrovskį Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra kaltino dar ir tyčiniu lengvu sūnaus kūno sužalojimu - turėta duomenų, kad praėjusio gruodžio 3 dieną jis sulaužė Mindaugui rankytę. Tačiau teismas iš bylos medžiagos nenustatė, kada tiksliai padarytas sužalojimas ir kas konkrečiai jį padarė. Todėl dėl pastarojo kaltinimo V.Petrovskis išteisintas.

V.Petrovskis anksčiau yra jau keturis kartus teistas už vagystes. Paskutinį kartą į laisvę jis išėjo 1998 metų vasario 17 dieną.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.