aA
JAV dviem vienos federalinės įkalinimo įstaigos darbuotojams trečiadienį buvo pateikti oficialūs kaltinimai dėl to, kad už tūkstančius dolerių iš kalėjimo slapta išnešė užšaldytą kalinių spermą jų žmonoms ir draugėms.
Pareigūnai už 80 kilometrų į šiaurę nuo Harisburgo esančiame Alenvudo kalėjime faktiškai atlikdavo spermos banko paslaugas - pro sargybinius įnešdavo specialų šaldymo termosą ir išnešdavo jį jau su "kroviniu". Tarp jų klientų buvo vienas nuteistas mafijos smogikas.

"Dirbu jau aštuonerius metus, bet tai pirmas spermos kontrabandos atvejis mano praktikoje", - prisipažino prokuroras Deividas Barašas (David Barasch), atskleidęs, kad kaltinimai buvo pateikti po dvejus metus trukusio JAV federalinio tyrimų biuro (FTB) tyrimo. Anot prokuroro, paprastai kaliniams slapta atnešama narkotikų, maisto arba pinigų.

Federaliniai pareigūnai kol kas nepatvirtino vietos spaudoje pasirodžiusių pranešimų, esą įtarimas pirmą kartą kilo, kai prieš dešimt metų į kalėjimą uždarytas nusikaltėlis neseniai per pasimatymą vos paeinantį kūdikį pavadino savo sūnumi. JAV įstatymai draudžia kalėjimuose vadinamuosius santuokinius pasimatymus uždarose patalpose.

Abu įtariamieji veikė atskirai. 33 metų Trojui Kemereriui (Troy Kemmerer) pateikti kaltinimai korupcija už tai, kad priėmė 5 tūkst. JAV dolerių kyšį iš organizuotos nusikaltėlių gaujos galvos, kuriam atnešė spermos indą ir vėliau nugabeno jį į vieną iš Niujorko vaisingumo klinikų. Jei būtų pripažintas kaltu, "stropaus" apsaugos darbuotojo laukia 500 tūkst. dolerių bauda ir iki 20 metų laisvės atėmimo.

32 metų Todui Svainfordui (Todd Swineford) už vieną spermos kontrabandos atvejį gresia iki 15 metų laisvės atėmimo ir ketvirčio milijono dolerių bauda.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.