aA
Paaiškėjus šiemetinių rinkimų į šalies paralamentą rezultatams, matyti, kad 2000-2004 m. Seime bus dešimčia moterų mažiau nei buvusiame. Seimo nario mandatus gaus 15 moterų ir 126 vyrai.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Daugiausia moterų pateko pagal A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos sąrašą. Iš viso šios koalicijos rėmėjas atstovaus 8 parlamentarės: Kazimiera Prunskienė, Irena Šiaulienė, Birutė Vėsaitė, Sigita Burbienė, Roma Dovydėnienė, Janė Narvilienė, Ona Babonienė, Giedrė Purvaneckienė.

Moteris liberales atstovaus: Dalia Kutraitė, Dalia Teišerskytė ir Jūratė Juozaitienė. Pagal Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) sąrašą į parlamentą pateko Rasa Juknevičienė ir Irena Degutienė.

Tiek pat moterų Seime atstovaus ir Naujosios sąjungos rėmėjas: Nijolė Steiblienė ir Dangutė Mikutienė. 1996 m. į Seimą buvo išrinktos 25 moterys. 1992-1996 m. parlamente iš viso buvo 9 moterys Seimo narės.

Tai komentuoja:

Algirdas Meškauskas Moterų ir vyrų lygių lyčių kontrolierės patarėjas

Kazimiera Prunskienė Profesorė, Naujosios demokratijos pirmininkė, Moterų asociacijos prezidentė

Giedrė Purvaneckienė Vilniaus universiteto docentė, socialdemokratė

Veidas