aA
Buvęs Krikščionių demokratų partijos (LKDP) vadovas Algirdas Saudargas ragina faktiškai atskilusius moderniuosius krikščionis demokratus susitaikyti su likusia partijos dalimi.
Spaudos konferencijoje trečiadienį buvęs ilgametis LKDP pirmininkas A. Saudargas pareiškė, kad modernieji krikščionys demokratai turėtų atidėti balandžio pabaigoje planuojamą Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos steigimą, ir paragino juos dalyvauti neeilinėje LKDP susitaikymo konferencijoje.

Manoma, kad jeigu toks susitaikymas nepavyktų, modernieji krikščionys demokratai nesugebėtų tinkamai pasiruošti Seimo rinkimams.

Pasak A. Saudargo, savo mintis jis išdėstė laiške bendražygiams, ir savaitgalį vykusiame LKDP tarybos posėdyje jo idėja buvo pritarta.

A. Saudargas siūlo visiems LKDP nariams tvirtai įsipareigoti viešai nemenkinti partijos autoriteto.

Jis įspėjo, kad "su jokiomis atskilusiomis grupuotėmis kompromiso negali būti, o partijos viduje galima diskutuoti".

"Tikiuosi, kad LKDP ras jėgų remtis ne nuoskaudomis ar barniais, bet ateities atsakomybe", sakė A. Saudargas. Atskirai jis paragino "užgniaužti nuoskaudas tuos, kurie linksta prie moderniųjų krikščionių demokratų".

Pasak jo, jei prarastų parlamentinės partijos statusą, LKDP sunyktų. Per savivaldybių rinkimus LKDP iš anksčiau turėtų 180 mandatų gavo maždaug pusę.

Kelerius metus brendusi priešprieša tarp moderniojo ir konservatyviojo partijos sparno pasiekė apogėjų pernai lapkritį, kai LKDP konferencijoje "modernistai" triuškinamai pralaimėjo partijos vadovybės rinkimus.

Metų sandūroje išryškėjo neformalus moderniųjų krikščionių demokratų blokas, kuris, modernistų teigimu, vienija maždaug 20 iš 70 partijos skyrių arba 4 iš 12 tūkstančių partijos narių. Keturi Seimo Krikščionių demokratų frakcijos nariai pasitraukė ir suformavo Moderniųjų krikščionių demokratų partijos frakciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.