aA
Jeigu Rolandas Paksas taps premjeru, šio politiko pomėgiai ir gyvenimo būdas vėl kels problemų vadovybės apsaugai, tačiau šį kartą joms geriau pasiruošta. R.Paksas yra oficialus "naujosios politikos" koalicijos kandidatas į premjerus.
Kaip BNS sakė Vidaus reikalų ministerijos Vadovybės apsaugos departamento (VAD) Asmenų apsaugos valdybos viršininkas Stasys Sabalius, jeigu R. Paksas taps Vyriausybės vadovu, pasiruošti jo apsaugai bus lengviau negu pernai.

R. Paksas buvo Vyriausybės vadovu 1999 metų birželio-spalio mėnesiais.

Prie R. Pakso šeimos namo Vilniaus Antakalnio rajone, pasak S. Sabaliaus, yra išlikusios visos pernai įvestos priemonės - apšvietimo, stebėjimo kamerų laidai - prie kurių visiškai nesudėtinga iš naujo prijungti įrangą.

Nesunku vėl atgabenti būdelę, kurioje budės viešosios policijos pareigūnai.

Daugiau problemų, pasak A. Sabaliaus, gali iškilti dėl R. Pakso gyvenimo būdo ir pomėgių.

R. Paksas yra aukštojo pilotažo meistras, be to, spaudos pranešimais, sutemus, mėgsta ant motociklo pralėkti Vilniaus gatvėmis.

"Tarp mūsų vyrų taip pat ne vienas turi asmeninius motociklus" , sakė VAD pareigūnas.

Jo teigimu, "mūsų vyrai jį gerai pažįsta, jis su mumis pažįstamas", todėl tikriausiai pavyks suderinti R. Pakso pomėgius ir apsaugos interesus.

Paklaustas, kokių priemonių imsis apsauga dėl R. Pakso pomėgio skraidyti lėktuvu, VAD pareigūnas teigė, jog "tai yra žmogaus gyvenimo hobis, jo negalima atimti".

"Tikiuosi, kad ypatingų problemų dėl to nebus", sakė S. Sabalius.

Pagal VAD įstatymą, apsauga priklauso pirmiesiems valstybės asmenims - prezidentui, Seimo pirmininkui, premjerui, užsienio svečiams, taip pat kitiems valstybės pareigūnams, kuriems gali grėsti pavojus ar yra grasinama.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.