Primenama, kad praėjusią savaitę VMVT pranešė, jog nuo pareigų nušalinti VMVT Veterinarinių vaistų ir pašarų skyriaus vedėjas Sigitas Siriukaitis ir Šiaulių VMVT departamento direktorius Arūnas Teišerskis. Ministro pirmininko potvarkiu taip pat nuo pareigų buvo nušalintas VMVT direktorius Mantas Staškevičius.

Šiuo metu specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka Generalinės prokuratūros kontroliuojamą ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos VMVT, kai VMVT atstovai, galimai veikdami su kitais asmenimis, reikalaudavo kyšių iš verslo subjektų.

Įtarimai dėl kyšininkavimo, veikiant organizuotoje grupėje, pareikšti 4 asmenims: VMVT direktoriui M. Staškevičiui, VMVT Veterinarinių vaistų ir pašarų skyriaus vedėjui, reziduojančiam Kaune, Sigitui Siriukaičiui, VMVT Šiaulių departamento direktoriui Arūnui Teišerskiui ir buvusiam VMVT Kauno departamento Raseinių skyriaus vedėjui H. M.

Pas įtariamuosius valstybės tarnautojus ir jų šeimos narius atlikus kratą, rasta daugiau kaip 300 000 Eur grynųjų pinigų.