aA
Konservatorių partijos pirmininkas Vytautas Landsbergis neketina pasekti kitų rinkimus pralaimėjusių partijų lyderių pavyzdžiu ir atsistatydinti. "Aš nematau tam pagrindo", trečiadienį BNS sakė V. Landsbergis po pasibaigusio partijos tarybos posėdžio, kuriame buvo svarstoma tolesnė konservatorių ateitis.
Konservatorių partija Seimo rinkimuose iškovojo tik 9 Seimo nario mandatus. Šios kadencijos Seime konservatorių frakcija turėjo 53 mandatus.

Pasak V. Landsbergio, partijos pralaimėjimą nulėmė "ir tarptautinės, ir psichologinės priežastys", todėl jis nematąs reikalo, kad kas nors prisiimtų asmeninę atsakomybę.

Konservatorių lyderis taip pat teigė, jog jokių pasikeitimų partijos vadovybėje nebus. Pasak jo, taryba svarstė "partijos užduotis naujame etape, laikyseną ir darbą su partijos skyriais".

Pats V. Landsbergis paskatino kalbas apie galimą konservatorių lyderio pakeitimą, viešai prieš rinkimus pareiškęs , jog jis yra pasirengęs perduoti valdžią partijoje jaunesniems partijos lyderiams. Tarp jų V. Landsbergis savo kreipimesi į rinkėjus per televiziją minėjo premjerą Andrių Kubilių, parlamentarus Rasą Juknevičienę bei Arvydą Vidžiūną.

Pasikeitimų konservatorių vadovybėje nuojautas paskatino ir paskelbti kandidatų į Seimą reitingavimo rezultatai.

Paaiškėjo, jog konservatorių rinkėjai pirmuoju numeriu konservatorių partijos kandidatų sąraše norėtų matyti A. Kubilių, o ne V. Landsbergį, kuris po reitingavimo iš pirmos smuktelėjo į antrąją vietą.

Po nesėkmingų rinkimų iš partijos pirmininko posto nutarė pasitraukti Centro sąjungos pirmininkas Romualdas Ozolas, taip pasielgti žadėjo ir valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis. Algirdas Saudargas paskelbė atsistatydinąs iš Krikščionių demokratų partijos valdybos pirmininkų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.