aA
JTO karo nusikaltėlių tribunolas Hagoje duos laiko naujajam Jugoslavijos prezidentui Vojislavui Koštunicai priimti sprendimą dėl savo pirmtako Slobodano Miloševičiaus išdavimo. "Tikros demokratijos neįmanoma atkurti per naktį", - trečiadienį Hagoje sakė tribunolo prokurorės pavaduotojas Grehemas Bliuitas (Graham Blewitt).
S.Miloševičius jau 1999-ųjų gegužę buvo apkaltintas dėl karo nusikaltimų Kosove. Tribunolas kaltina jį nusikaltimais žmonijai bei nusižengimais karo teisei.

G.Bliuitas (Graham Blewitt) pripažino galimybę, kad dėl nusikaltimų S.Miloševičių gali persekioti ir Belgradas. Tačiau būtent Hagos tribunolo uždavinys yra persekioti karo nusikaltimais kaltinamus asmenis. Tai galioja ir garsiems serbams, kuriems yra pareikšti kaltinimai ir kurie Serbijoje jaučiasi saugūs.

Pagrindinė tribunolo prokurorė Karla del Pontė (Carla del Ponte), G.Bliuito (Graham Blewitt) duomenimis, paprašė V.Koštunicos susitikti. Tačiau jis teigė nemanąs, kad toks susitikimas gali įvykti jau artimiausiu metu, nes naujasis prezidentas yra "labai užimtas".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.