aA
Rinkimus laimėjusiai neformaliai liberalų bei Naujosios sąjungos (socialliberalų) koalicijai jau pavyko tarpusavyje suderinti kelių ministrų kandidatūras.
Artimų deryboms šaltinių teigimu, abi pusės neprieštarauja, kad krašto apsaugos ministru taptų liberalų siūlomas Linas Linkevičius, šiuo metu einantis Lietuvos ambasadoriaus prie NATO pareigas. Jis prieš kelerius metus Krašto apsaugos ministerijai jau vadovavo LDDP Vyriausybės laikais.

Užsienio reikalų ministru greičiausiai taps politologas, modernusis krikdemas Egidijus Vareikis. Jis dirbo dabartinio užsienio reikalų ministro Algirdo Saudargo patarėju.

Sutinkama, kad socialliberalas, "Ekskomisarų biuro" savininkas Alvydas Sadeckas taptų vidaus reikalų ministru.

Dėl visų kitų ministrų postų pasidalijimo liberalų ir socialliberalų derybų grupės dar tarsis, tačiau planuojama, kad naujojo Ministrų Kabineto sudėtis bus žinoma artimiausiu metu.

Kol kas dar neaišku, kaip bus su švietimo ir mokslo bei kultūros ministrais, nes socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas tvirtai laikosi pozicijos sujungti šias ministerijas bei sumažinti jų etatų skaičių.

Neoficialiomis žiniomis, realiausiais pretendentais į ūkio ir finansų ministrų postus laikomų Eugenijaus Maldeikio ir Jono Liongino kandidatūromis nepatenkinta Prezidentūra, todėl jų skyrimas į šiuos postus gali komplikuotis.

Ketvirtadienį keturios partijos - Naujoji sąjunga, liberalai, modernieji krikdemai bei centristai - jau turėtų pasirašyti Naujosios politikos koalicijos sutartį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.